De uitvaartverzorger achter het project Budgetbegrafenissen, Rouwcentrum Vandekerckhove, bezit ruim 30 jaar ervaring in het begrafeniswezen.

Het bedrijf werd in 1986 opgericht door Georges Van de Kerckhove, die het beroep van begrafenisondernemer met volle overgave uitoefende tot aan zijn overlijden in 1999. Zijn echtgenote, Francine Van Delsen, nam het van hem over en zette de uitvaartonderneming nog elf jaar voort. In 2010 werd de fakkel overgedragen aan de huidige zaakvoerder, Katleen Van de Kerckhove. Inmiddels heeft het bedrijf drie generaties aan ervaring opgebouwd. Al die jaren draagt het eenzelfde visie hoog in het vaandel: op een serene en kwaliteitsvolle manier de mensen begeleiden en bijstaan tijdens hun donkerste dagen.

Budgetbegrafenissen

In 2013 werd een nieuwe tak ontwikkeld binnen het rouwcentrum, namelijk de budgetbegrafenissen. Dit idee is ontstaan door de stijgende kostprijs die aan een uitvaart verbonden is. Een begrafenis kost tegenwoordig al gauw tussen 2000 tot 6000 euro afhankelijk van verschillende factoren. Dit is een belangrijk bedrag waarvoor veelal geen alternatief kan worden geboden. Via een budgetbegrafenis kunnen wij u dit alternatief aanbieden tegen een prijs die opvallend lager ligt dan de gangbare.

Via budgetbegrafenissen bieden wij enkel de essentiële elementen van een stijlvolle uitvaart aan, zonder al die bijkomende zaken die de factuur de hoogte in jagen. Zo wordt er in deze formule geen funerarium aangeboden om u te ontvangen, maar blijft de overledene tot het tijdstip van de uitvaart opgebaard in het ziekenhuis, rusthuis of eventueel thuis.

Ook het aanbieden van dragers of extra personeel is niet standaard in ons aanbod voorzien. Mits een meerprijs is het weliswaar mogelijk om dragers te voorzien, maar wij gaan er van uit dat de kist tijdens de uitvaartceremonie zal worden gedragen door familieleden of vrienden. Dit zorgt trouwens voor een symbolische meerwaarde en geeft aan de begrafenis een persoonlijker karakter.

Op deze manier kunnen wij de kosten tot het minimum beperken en u een absolute bodemprijs aanbieden voor onze dienst.