Onze website www.budgetbegrafenissen.be is ondertussen 2 jaar oud. Gedurende deze 2 jaar zijn er verscheidene zaken veranderd of anders geëvolueerd dan oorspronkelijk gedacht.

Het meest opvallende in deze veranderingen, is het feit dat steeds meer mensen kiezen voor een budgetbegrafenis of -crematie omdat net deze formule hen een grotere vrijheid biedt in het begeleiden van de uitvaart van de overledene. Het persoonlijke karakter dat het zelf ineensteken van het afscheidsmoment met zich meebrengt, is iets wat binnen een klassieke uitvaart amper mogelijk is. De invulling hiervan verschilt ook dag en nacht van elkaar, waarbij sommigen ervoor kiezen de begeleider het geheel laten voor te leiden en anderen de begeleider er niet bij betrokken willen hebben.

Opvallend is ook de enorme creativiteit die nabestaanden aan de dag leggen. Het gevoel te moeten doen wat verwacht wordt binnen een klassieke uitvaart, wordt vaak als een keurslijf ervaren ipv een persoonlijk afscheid.

Dit is niet voor iedereen even evident, net daarom is er altijd iemand die het afscheidsmoment van het begin tot het einde kan plannen en begeleiden.